Dashboard | +Follow
Silent Lover
Bab 7
Tuesday, 23 October 2012 • 07:03 • 0 comments

          Kereta Audi E-tron Spyder yang berwarna silver milik Top itu dipandu laju olehnya keluar dari kawasan pakir kereta kafe A Thousand Years . Top pun menhidupkan radio . Sudah semestinya Top mendengar lagu yang dimainkan oleh Hitz.fm selaku siaran radio kegemaran Top . Lagu yang sedang dimainkan oleh Hitz.fm ialah lagu Gym Class Heroes ft Neon Hitch - Ass Back Home . Top menyanyikan bahagian rap lagu Gym Class Heroes ft Neon Hitch - Ass Back Home dengan cool sekali . Maklumlah , suara Top yang garau itu sememangnya sesuai dengan dirinya yang macho dan posisinya sebagai penyanyi rap di dalam kumpulan Bigbang . 

          Sedang asyik Top mendengar dan menyanyi lagu Gym Class Heroes ft Neon Hitch - Ass Back Home itu , tanpa dia sedari , dia hampir melanggar lampu isyarat merah . Top menekan brek keretanya secara mengejut menyebabkan kepalanya hampir terhantuk di papan pemuka kereta . Apabila dia sudah kembali pada kedudukan asalnya , tiba - tiba kepala Aina mendarat di atas bahu kiri Top . Kemudian , Aina terbaring di atas peha Top . Muka Top bertukar kemerah - merahan . Kemudian dia membetulkan kedudukan Aina . 

Bab 6
Friday, 19 October 2012 • 08:04 • 0 comments

         " Kitorang balik dulu tau . " kata Ayin kepada Aina . " Err , okay . " balas Aina . " Alaa relax laa . Everything gonna be okay . " kata Ayin sambil mengukir senyuman . " Haih , hope so . " balas Aina lalu membalas senyuman Ayin . Aina pun melambaikan tangannya . " Kitorang tunggu kau dekat rumah nanti okay ? Esok kan cuti . Esok jelah tidur . Lagipun banyak lagi eksperimen yang kitorang nak buat dekat cookies ni . " kata Mimie . " Kali ni try campur blueberry tau ! Kau dah janji kan . " kata Ayin keriangan . " Ye lah . Kita try blueberry pulak . " balas Mimie . " Excited sangat . Taulah favorite flavour dia blueberry . " kata Aina . " Haha , taulah kau jealous . Malas nak cakap dengan orang yang jealous ni . Bye ... " kata Ayin lalu berjalan ke arah kereta Lamborghini Mercy nya yang berwarna maroon . " Haha takde mase aku nak jealous laa ! " jerit Aina . " Tau takpe ! Sape entah jealous . " sambung Mimie .  " Kau balik lah dulu . Nanti kalau dah siap cookies nya jangan lupa tinggalkan sikit untuk aku rasa okay ? " kata Aina . " Okay . Kau sure kau okay ? " tanya Mimie inginkan kepastian . " Haha . Aku sure . Don`t worry lah . " kata Aina lalu mengukir senyuman . Mimie membalas senyuman Aina lalu berjalan ke arah kereta Nissan Fairlady nya yang berwarna silver . 

          " Hey . " sapa Top dari belakang sambil menepuk bahu kanan Aina . Aina pun memandang ke arah Top dan mengangkat keningnya sebagai isyarat ' why ? ' . " Can i help you at the cafe this night ? I want to help you to sell the cookies that we have baked . " pinta Top . " But i can`t sell these cookies . It is a suprise . We will only sell it if we have decide the flavour . We still thinking about the flavour . " terang Aina . " Hmm okay nevermind then . But can i accompany you this night ? Here , at the cafe ? " tanya Top . " Hmm okay . But you have to help me working this night . Arasso ( get it ) ? " kata Aina sambil bercekak pinggang . " Haha . Why i have to help you ? " tanya Top sambil tersenyum . " Because i`m your boss . Okay now get back to work ! Haha . " perintah Aina lalu mereka berdua tertawa . 

*Malam itu Top dan Aina bekerja di kafe A Thousand Years* 
          Pada malam itu agak ramai pelanggan yang datang ke kafe A Thousand Years . " Hey , you look tired . I think you should rest . I can handle all of this . " kata Top kepada Aina yang sedang menjaga kaunter . " Eh ? Haha what are you talking about ? I`m fine . I`m okay . I`m not tired at all . " balas Aina . " Lying is not a good thing to do you know ? Hey 'panda eyes' go get some rest . " kata Top lalu menepuk bahu kiri Aina dan beredar dari kaunter . " Eh ? Mata aku dah jadi 'panda eyes' ke ? Alamak ! " desis hati Aina . Aina melihat dirinya di sebuah cermin yang digantung di dinding . " Ah betul lah . Memang dah ade 'panda eyes' . Haih tapi kesian pulak kalau nak biarkan Top kerja dekat kafe takde orang teman . " Fikir Aina sambil mengurut-urut mukanya . " If you`re tired , just rest . " kata Top yang agak meninggikan suaranya kerana jaraknya dengan Aina yang agak jauh . " Hmm , i don`t want to rest . I`ll rest at my home " balas Aina lalu duduk di sebuah kerusi yang disediakan di kaunter . 

          Semakin lama , pelanggan semakin berkurangan . Memang sudah menjadi kebiasaan pada pukul 2 pagi lebih , pelanggan akan berkurangan . Tanpa disedari , Aina telah tertidur di kaunter . Mungkin akibat kepenatan membuat cookies bersama Top petang tadi .Top tidak mahu mengganggu Aina yang sedang tidur dengan nyenyak . Dia menguruskan kafe itu seorang diri . Seorang demi seorang pelanggan datang dan pergi . Sehinggalah tepat pukul 3 pagi . " Ah , what should i do ? Should i wake her up ? " fikir Top . " Hey Aina . Wake up . It`s .. It`s 3 a.m already . It`s the time to close the cafe . " kata Top sambil menggoncangkan badan Aina perlahan . " Hmmm .. Just go . Hmm .. " kata Aina yang sedang mamai . " Huh ? Aina .. We need to close this cafe . It`s 3a.m already . " kata Top . Aina pun bangun dari tidurnya dan terus berjalan ke arah pintu utama kafe A Thousand Years . " Sleepwalking ? " fikir Top . Top pun terus berlari-lari anak ke arah Aina dan berhenti di hadapan Aina . 

          " Hey , where are you going ? " tanya Top kehairanan . " Hmm . Wae ( kenapa ) ? " balas Aina . " She is still unconscious . " desis hati Top . " I love you . " kata Aina dalam keadaan mamai lalu terus tertidur menyebabkan kepalanya mendarat di bahu Top . Top hampir hilang keseimbangan apabila Aina mendarat di badannya . Muka Top bertukar kemerahan akibat malu tetapi dia mengetepikan perasaan malunya . " I have no choice . " desis hati Top lalu mendukung Aina masuk ke dalam kereta Audi E-tron Spyder nya yang berwarna silver . Kemudian dia pergi ke kafe dan mengemas kafe itu sebelum menutup kafe itu . Mujurlah Aina meninggalkan kunci kafe itu di atas kaunter . Jikalau tidak , sudah tentu Top tercari-cari di manakah kunci kafe A Thousand Years . Top pun menyarungkan jaketnya sebelum berjalan ke arah kereta Audi E-tron Spyder nya yang berwarna Silver . 


ǝɯosǝʍ∀
Ayin * Aina


Hello we`re Ayin and Aina. We live in pluto. Have fun reading our fanfic. No harsh words, anons, haters, allowed here. Pretty Please?



Footprint
Print it here.


Hey there stanger. Leave your footprint here.


Memories


Big Clap
The Awesome People Behind the Scene


Skin by : Illi Shuhada
Template Basecode : Najmi Supian
Header : Illi Shuhada
Linkies code : WANA